FAQ OM VEDLIGEHOLDELSESPLANER

HVAD ER EN VEDLIGEHOLDELSESPLAN?

En vedligeholdelsesplan er et styringsredskab til bestyrelsen eller administratoren af en boligforeningen, som hjælper med at holde overblik over, hvilke vedligeholdelsesopgaver, der skal foretages hvornår.

Typisk bliver planen udarbejdet for en 10-årig periode. På den måde, ved man hele tiden hvilke opgaver der skal prioriteres, på hvilken tid af året og hvad det vil koste.

HVILKE DELE SKAL VURDERES

Som udgangspunkt er følgende dele omfattet af bekendtgørelsen om vedligeholdelsesplaner:

  • Vinduer, døre, tag, kælder og facader
  • Varme-, vand-, gas, og el-installationer
  • Porte, trapper og etageadskillelser
  • Bad, køkken og ventilation
  • Afløb og kloakker

HVOR LANG TID TAGER DET?

Det er meget forskelligt fra ejendom til ejendom, hvor lang tid det tager for vores byggesagkyndige at lave en grundig gennemgang.

Normalt tager registreringen af ejendommen omkring 1 dag. Herefter skal rapporten udarbejdes, det tager ca. 2-3 dage.

Vi bestæber os således på at kunne levere vedligeholdelsesrapporten ugen efter gennemgangen af bygningen.

HVEM HAR ADGANG TIL PLANEN?

Normalt er vedligeholdelsesplanen noget som bestyrelsen i ejer- eller andelsforeningen har liggende. De bruger vedligeholdelsesplanen når de skal planlægge bygnings drift. Derudover er planen en del af budgetplanlægningen som bestyrelsen og administrator udfører årligt.

Endeligt bruges en vedligeholdelsesplan ofte ved salg af lejligheder i ejendommen. På den måde kan kommende ejere se hvad der i fremtiden skal ske af vedligehold på bygningen.

HVEM LAVER VEDLIGEHOLDELSESPLANEN?

Vedligeholdelsesplanen udføres af en byggesagkyndig.

En byggesagkyndige har en stor viden om vedligehold af bygninger og kan derfor rådgive om valg af produkter, tidsrammer for hvornår bygningen skal vedligeholdes, samt hvad det vil koste.

Den byggesagkyndige kan også rådgive om midlertidige eller alternative løsninger, hvis foreningen er lidt økonomisk presset og derfor har brug for mere tid til at samle pengene sammen.

FÆLLESEJE VS. INDIVIDUELLE LEJLIGHEDER

I en normal vedligeholdelsesplan er det kun fælleseje der besigtiges. Men hvis i ønsker det, kan en vurdering af enkeltlejligheder godt tilføjes.

Her vil vådrum og køkkener, el- og varmeinstallationer i lejligheden blive gennemgået.